Hoogwaardig hergebruik van afkomende sloopmaterialen is ons credo

Recycling

Puinrecycling

Als duurzaam sloopbedrijf zet RGS zich in voor de ontwikkeling en groei van circulair slopen. Hoogwaardig hergebruik van afkomende sloopmaterialen is ons credo. Voor duurzame puinrecycling bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Door het sloopmateriaal aan de bron te scheiden wordt een hoog recyclingpercentage gerealiseerd en wordt storten van afval tot een minimum beperkt.

Neem contact op
Scroll
60 jaar ervaring in Recycling

Producten hoogwaardig recyclen

Het doel van RGS is om zoveel mogelijk materialen hoogwaardig te gebruiken. Dit betekent dat producten zoveel mogelijk worden gerecycled zonder bewerking van het materiaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan installaties, dakpannen, houten balken, systeemplafonds of stelconplaten. Deze producten vinden direct vanaf de slooplocatie hun weg naar bouwbedrijven, handelaren of andere eindgebruikers.

98 procent van ons puin wordt gerecycled

Steeds minder materiaal wordt gestort of verbrand. Materialen die niet direct hergebruikt kunnen worden, recyclen wij zelf of met onze partners zo hoogwaardig mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn de productie van betongranulaat of spaanplaten. Door onze unieke werkwijze wordt maar liefst ruim 98 procent van ons puin gerecycled.

Onze projecten
Alle projecten

Puinrecycling: van puin tot gecertificeerd menggranulaat

Puinrecycling betekent voor RGS: van puin tot gecertificeerd menggranulaat. Op onze slooplocaties zetten wij mobiele puinbrekers in om de steenachtige fractie van het bouw- en sloopafval tot puingranulaat te breken. Dit proces wordt uiteraard uitgevoerd conform BRL 2506. Het gecertificeerde menggranulaat kan vervolgens gebruikt worden als bouwstof in de betonindustrie of als grondstof in de wegenbouw.

Grond uitzeven: zuivere grond zónder puin

Naast mobiele puinbrekers heeft RGS ook mobiele zeefinstallaties in onze machinepark, die wij gebruiken voor het uitzeven van grond. Zo krijgt gegarandeerd zuivere grond aangeboden, zónder puin of andere grove verontreiniging. Ook wordt er op deze manier geen grond onnodig afgevoerd.