Uw gecertificeerde partner

Asbestinventarisatie en asbestsanering

Asbestsanering

Asbestinventarisatie en asbestsanering kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij werken én verwerken veilig, dus volgens de strenge regelgeving die geldt voor asbestsanering.

  • Locaties in Rijssen én in Amsterdam
  • Binnensanering en buitensanering
  • Sanering van vervuilde grond
Neem contact op
Scroll

Asbest: verboden in Nederland

Tot 1993 werd asbest, vanwege de goede eigenschappen, veelvuldig toegepast. Asbest werd namelijk gezien als sterk, slijtvast en bestand tegen basen en hoge temperaturen. Bovendien was het goedkoop. Maar in 1993 kwam er een omslag. Vanwege de grote risico’s voor de gezondheid is de toepassing van alle soorten asbest sinds dat jaar in Nederland verboden. Dat levert nu nog steeds problemen op, want veel gebouwen van vóór 1993 bevatten in meer of mindere mate asbest.

Gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf

Wordt een dergelijk gebouw of object gesloopt of gerenoveerd, dan moet er een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf ingeschakeld worden. Om de aanwezigheid van asbest in kaart te brengen uiteraard, maar ook om te rapporteren over de risico’s van de geplande werkzaamheden. Bent u op zoek naar een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf, dan bent u bij RGS aan het juiste adres. Wij weten namelijk als geen ander dat het woord asbest beladen is.

Een asbestinventarisatie laten uitvoeren

Gebouwen inspecteren op asbest (en eventueel ook de asbest verwijderen) is één van onze core businesses. Wij hebben de kennis én de mankracht om u bij te staan. En natuurlijk zijn wij in het bezit van het Procescertificaat Asbestverwijdering. Wij regelen dan ook het hele proces: van de eerste melding tot de inspectie, het opstellen van het asbestinventarisatie-rapport en het afmelden in het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Daarover later meer.

Gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf

RGS kan voor u alle verplichte asbestinventarisatierapporten verzorgen. Zonder een goede inventarisatie is er tijdens de asbestsanering een grote kans op schade voor mens en milieu tijdens de sloop- en verbouwingswerkzaamheden van gebouwen, objecten en installaties. En dat moet u - en willen wij - te allen tijde voorkomen. Wij zijn er ons als gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf van bewust dat de werkzaamheden zorgvuldig, verantwoord en gecontroleerd moeten worden uitgevoerd. En dit kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Gerelateerde projecten
Alle projecten

Bent u op zoek naar een saneerder?

Neem dan direct contact met ons op.

Binnensanering, buitensanering en containment

Onze team van Deskundige Asbest Verwijderaars (DAV’ers) saneert onder leiding van een Deskundig Toezichthouder Asbestsloop (DTA’er) zowel inpandig als in de openlucht asbesthoudende materialen. Ons team heeft dus ervaring met zowel de binnensanering van asbest als de buitensanering van asbest. Indien noodzakelijk kunnen zij ook in containment werken, wat betekent dat de ruimte waarin het asbest zich bevindt volledig wordt afgeschermd van de rest van de omgeving. In deze afgesloten ruimte wordt dan een onderdruk tot stand gebracht, zodat de asbest veilig gesaneerd kan worden.

Uw asbestsaneerder

Natuurlijk registreren wij als professioneel asbestinventarisatiebedrijf en uw asbestsaneerder al onze werkzaamheden in het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Dat heeft voor u als onze opdrachtgever ook verschillende voordelen.

  • Er is beter inzicht in de aanwezigheid van asbest.
  • Er is transparantie in het asbestverwijderingsproces.
  • De asbestregelgeving wordt beter nageleefd.
  • Er is beter toezicht op de asbestverwijdering.
  • Het biedt ondersteuning bij het doorlopen van de wettelijke procedures.
  • De informatie is zichtbaar voor alle ketenpartners die betrokken zijn bij het project.

Asbest inventariseren, verwijderen en afvoeren

Zoals u ziet beschikt RGS over de kennis, de ervaring, de middelen én de certificaten om verantwoord asbest te inventariseren, verwijderen en af te voeren. Wij werken én verwerken veilig, dus volgens de strenge regelgeving die geldt voor asbestsanering.