Slopen zonder dat er kostbare materialen verloren gaan

Duurzaam slopen

Circulair slopen

Als duurzaam sloopbedrijf zijn wij ons bewust van de belangrijke rol die wij spelen bij het realiseren van een circulaire economie. Daarom is circulair slopen één van de belangrijkste pijlers van RGS.

  • Sloopbedrijf in Rijssen én in Amsterdam
  • Grote circulaire sloopprojecten
  • Kleinschalige sloopwerkzaamheden
Neem contact op
Scroll

Bestaande structuren omvormen tot hoogwaardige grondstoffen.

Als duurzaam sloopbedrijf heeft RGS een heldere circulaire visie. Vanuit die visie hebben wij ons doorontwikkeld van een sloopbedrijf tot een innovatieve urban engineer. Wat dit inhoudt? Wij zijn voor u dé partij om bestaande structuren om te vormen tot hoogwaardige grondstoffen. Deze bouwstoffen vloeien daarna direct terug in de maatschappij, waarin ze worden gebruikt om nieuwe structuren te bouwen. Door circulair slopen gaan dus geen kostbare materialen verloren. Integendeel. Het biedt kansen.

Van traditioneel slopen naar circulair slopen: een voorbeeld

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag eens een voorbeeld ziet of hoort van circulair slopen, zodat u zich hier een beeld bij kunt vormen. En dat voorbeeld geven wij u natuurlijk graag. Slopen wordt wel eens betiteld als omgekeerd bouwen. Op een project in Wijk bij Duurstede hebben wij dit wel heel letterlijk genomen. Een sporthal werd door onze medewerkers volledig gedemonteerd en vervolgens in delen op transport gezet naar Duitsland, waar RGS een koper voor de staalconstructie had gevonden. De tijdsplanning was krap, maar uiteindelijk wisten wij de opdracht binnen de gegeven vijf weken af te ronden. In Duitsland is de staalconstructie weer opgebouwd, nu om dienst te doen als sporthal. En ook voor alle speeltoestellen en sportattributen vond RGS een partij. Circulair slopen in optima forma!

Circulaire verbouwing

De visie dat sloopmaterialen een tweede leven verdienen hebben wij ook in praktijk gebracht bij de uitbreiding van ons eigen hoofdkantoor in Rijssen. Immers: practice what you preach. Systeemwanden met gipsplaten, aluminium kozijnen, deuren, houten balklaag en leidingwerk uit een voormalige bedrijfshal met showroom in Harderwijk zijn bij de verbouwing van ons kantoor opnieuw gebruikt. Met deze circulaire verbouwing bewijzen wij dat werken met herbruikbare materialen niet anders is dan werken met nieuwe materialen.

Gerelateerde projecten
Alle projecten

Bent u op zoek naar een sloopbedrijf voor uw project?

Neem dan direct contact met ons op.

Circulair slopen: vraagt om creativiteit

Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat circulair slopen veel creativiteit vraagt. De grootste uitdagingen zijn materialen die lastig te demonteren zijn, maar ook vrijkomende producten waar wij weinig tot niets mee kunnen. Daar tóch oplossingen voor vinden betekent buiten de gebaande paden denken. En dat doet RGS graag. Samen met u als onze opdrachtgever zetten wij ons in voor een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van bij de sloop vrijkomende materialen. Sloopbedrijven zijn namelijk een belangrijke schakel in de totstandkoming van een circulaire economie. Die rol nemen wij met verve op ons.

Circulair slopen: aangesloten bij Insert

Om het hergebruik van uitsluitend bouwmaterialen te stimuleren is RGS bovendien aangesloten bij het collectief Insert. Samen met andere sloopbedrijven in dit samenwerkingsverband hebben wij afgesproken om verdere initiatieven te ontplooien die circulair slopen en bouwen bevorderen. U gaat nog veel van ons horen.