Van sloopbedrijf tot urban engineer

Circulair slopen

Circulair slopen

Door circulair slopen gaan geen kostbare materialen verloren. Bovendien draagt het fors bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. En wat het allemaal nog mooier maakt? Circulair slopen hoeft niet duurder te zijn dan traditioneel slopen. RGS heeft al vele malen bewezen dat deze manier van slopen (veel) goedkoper is.

Neem contact op
Scroll
60 jaar ervaring in Circulair slopen

Circulair slopen, een belangrijke schakel

We raken er allemaal steeds meer van doordrongen dat onze grondstofvoorraden niet onuitputtelijk zijn. Al jaren schuift Earth Overshoot Day - de dag dat we alle grondstoffen die de aarde in één jaar kan herstellen hebben opgebruikt - verder naar voren. In 1970 viel Earth Overshoot Day op 29 december. In 1990 kon de aarde op 11 oktober onze ecologische voetafdruk niet meer aan. Tien jaar later viel Earth Overshoot Day op 23 september. En in 2018 kon de aarde op 1 augustus alle opgebruikte grondstoffen al niet meer herstellen. Een circulaire economie waarin geen afval bestaat en waarin grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt, moet deze ontwikkeling een halt toeroepen. Circulair slopen vormt hierin een belangrijke en sterke schakel. En daar is RGS zich zeer bewust van.

Onze projecten
Alle projecten

Circulaire economie, circulair slopen

Een circulaire economie vraagt om circulair slopen. Als duurzaam sloopbedrijf zijn wij ons bewust van de belangrijke rol die wij spelen bij het realiseren van een circulaire economie. Daarom hebben wij ons vanuit onze circulaire visie ontwikkeld van een sloopbedrijf tot een urban engineer. Tot een expert die in staat is om bestaande structuren te herscheppen en te hervormen tot hoogwaardige grondstoffen. Producten worden zoveel mogelijk hergebruikt zonder bewerking van het materiaal en vinden direct vanaf de slooplocatie hun weg naar bouwbedrijven, handelaren of andere eindgebruikers. Materialen die niet direct kunnen worden hergebruikt, bewerken wij zelf of samen met onze partners om daarna zo hoogwaardig mogelijk terug te brengen in de kringloop. Er gaan dus geen kostbare materialen verloren.