Afgerond

Hilton Hotel te Schiphol

Totaalsloop

Over dit project

In opdracht van Hilton Worldwide en Schiphol Real Estate mocht RGS het voormalige Hilton hotel op Schiphol slopen.

Scroll
Circulair
20 %
Gerecycled
78 %
Uitdagingen in dit project.

Gunning aan RGS

In de aanbesteding is niet alleen gekeken naar de inschrijvingsbegroting: juist ook het plan van aanpak, oog voor duurzaamheid, efficiënte planning en de manier waarop is nagedacht over omgevingsmanagement, speelden bij de gunning aan RGS een belangrijke rol.

Goede communicatie cruciaal

De sloop van het oude hotel is in opdracht van Hilton Worldwide en Schiphol Real Estate Services Company begeleid door SGS Search. Wekelijks overlegde RGS met Hilton, Schiphol Real Estate en projectbegeleider SGS Search over de voortgang van de werkzaamheden.

Nieuwbouw op steenworp afstand

Het nieuw geopende Hilton, dat pal naast het te slopen hotel was gebouwd, zorgde voor een uitdaging bij onze werkzaamheden. We hebben het nieuwe Hilton hotel tegen eventueel wegspringend puin beschermd door grote sloopmatten in een telekraan te hangen.

Korte doorlooptijd

Volgens contract moest het negen verdiepingen tellende pand in zes maanden helemaal gesloopt zijn.

Stofoverlast beperken

Slopen op de nationale luchthaven is gebonden aan strenge regels en strikte procedures. Er moesten bij de luchtverkeerleiding bijvoorbeeld ontheffingen worden aangevraagd om met de sloopmachines aan het werk te mogen. Ook het beperken van de stofoverlast vroeg om extra aandacht.

RGS kan iedere opdracht aan

Of het nu gaat om sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, recycling, betonzagen of transport: als sloopbedrijf kunnen wij vanuit onze vestigingen in Rijssen en Amsterdam iedere opdracht aan. Duurzaam slopen is daarbij voor ons de leidraad.