Afgerond

A'DAM Toren te Amsterdam

Renovatiesloop

Over dit project

Toren Overhoeks in Amsterdam is getransformeerd tot A’DAM Toren. Het voormalige hoofdkantoor van Shell Research aan de noordoever van het IJ herbergt nu onder meer een hotel, club, kantoren en diverse horeca, waaronder een ronddraaiend restaurant. RGS voerde in opdracht van projectontwikkelaar J.P. van Eesteren de renovatiesloop van de 22-verdiepingen tellende Overhoeks-toren uit.

Scroll
Circulair
40 %
Gerecycled
58 %
Uitdagingen in dit project.

Elementen behouden

De inpandige sloopwerkzaamheden zijn gestart na een grondige asbestsanering. Daarbij vroeg de demontage van de betonnen kroon op het dak van het tachtig meter hoge gebouw extra aandacht.

Grondstof voor betonmortel

De oude betonnen gevelelementen zijn vanwege de slechte bouwtechnische staat verwijderd. De gevelelementen zijn gedemonteerd, afgehesen door een kraan, op de grond vergruisd en ontdaan van staal en glas en vervolgens afgevoerd naar een puinbreker voor verder verwerking tot betongranulaat. Dit betongranulaat is gebruikt als grondstof voor de betonmortel voor de nieuwbouw van hotel Amstelkwartier, eveneens in Amsterdam. Een prachtig voorbeeld van hoe sloop- en recyclingbedrijven bijdragen aan een circulaire economie.

RGS kan iedere opdracht aan

Of het nu gaat om sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, recycling, betonzagen of transport: als sloopbedrijf kunnen wij vanuit onze vestigingen in Rijssen en Amsterdam iedere opdracht aan. Duurzaam slopen is daarbij voor ons de leidraad.