Afgerond

AZC Venlo

Totaalsloop, Transformatiesloop

Over dit project

COA, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, verleende RGS de opdracht om 12 gebouwen van het voormalige asielzoekerscentrum in Venlo te slopen. Een deel van de gebouwen is door RGS ontmanteld om elders weer te worden opgebouwd, de resterende panden zijn volledig gesloopt.

Scroll
Circulair
70 %
Gerecycled
28 %
Uitdagingen in dit project.

Nieuwe bestemming

Het AZC in Venlo bestond uit negen woongebouwen en drie dienstgebouwen, in 2000 in opdracht van het COA gebouwd op een voormalig industrieterrein van de gemeente Venlo. RGS wist voor een deel van de gebouwen een nieuwe bestemming te vinden.

Circulair slopen is goedkoper

Omdat RGS voor een deel van de gebouwen een nieuwe bestemming vond, kon RGS stevig concurreren op prijs. De opdrachtgever had bij zeven sloopaannemers een meervoudige offerteaanvraag gedaan, waarbij RGS als beste uit de bus kwam. COA was erg tevreden over de wijze waarop wij het project hebben uitgevoerd. Het naleven van de strakke planning en de wijze waarop RGS communiceerde met opdrachtgever en omwonenden van het sloopproject werden als zeer prettig ervaren.

RGS kan iedere opdracht aan

Of het nu gaat om sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, recycling, betonzagen of transport: als sloopbedrijf kunnen wij vanuit onze vestigingen in Rijssen en Amsterdam iedere opdracht aan. Duurzaam slopen is daarbij voor ons de leidraad.