Lopend

MST Ziekenhuis te Enschede

Transformatiesloop

Over dit project

Het voormalig MST ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede is in opdracht van projectontwikkelaar Life getransformeerd naar een Stadscampus waar leren, wonen en werken samenkomen. RGS was verantwoordelijk voor de transformatiesloop.

Scroll
Circulair
15 %
Gerecycled
80 %
Uitdagingen in dit project.

Grootschalige asbestsanering

Aan de sloopwerkzaamheden ging een grootschalige asbestsanering vooraf.

Veel inpandig sloopwerk

De betonnen kolos heeft een open karakter gekregen. In het pand is dus veel gesloopt. Bij de renovatiesloop van het 55.000 vierkante meter grote pand is vooral veel klein materieel ingezet. Voor de sloop van de delen van het ziekenhuis die geheel moesten verdwijnen, heeft RGS haar eigen veertig ton zware sloopkraan ingezet.

Gefaseerde sloop

De sloop is uitgevoerd in fases. Terwijl de werkzaamheden gewoon doorgingen, is een deel van het pand al in gebruik genomen door Hogeschool Saxion. Dit vroeg uiteraard om een goede afstemming met alle stakeholders.

RGS kan iedere opdracht aan

Of het nu gaat om sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, recycling, betonzagen of transport: als sloopbedrijf kunnen wij vanuit onze vestigingen in Rijssen en Amsterdam iedere opdracht aan. Duurzaam slopen is daarbij voor ons de leidraad.