Bel ons nu Vacatures
Meer informatie?

Totaalsloop Hoge kwartier Zuid te Amersfoort

Duurzaam slopen in Amersfoort

Na de sloop van het antennepark in Zeewolde ging de Hitachi ZX690LCH-6 HRD op transport naar de volgende klus in Amersfoort. Hier sloopt RGS in opdracht van woningcorporatie de Alliantie vier flats en een sporthal. En natuurlijk gebeurt dat duurzaam!

‘Omdat duurzaam slopen er echt toe doet’ vermeldt een groot bord aan de rand van de slooplocatie. Woningcorporatie de Alliantie wil hiermee benadrukken dat nagenoeg alle bij de sloop vrijkomende materialen worden hergebruikt. Zoveel mogelijk materialen hoogwaardig hergebruiken, dat is ook waar RGS voor staat. http://rgs.nl/circulair-slopen De investering in de nieuwe Hitachi ZX690LCH-6, die voldoet aan de strengste emissie-eisen, past ook in de duurzaamheidsvisie van RGS.

Asbesthoudende stortstroken

Bij de bouw van de flats in de jaren zestig van de vorige eeuw zijn asbesthoudende stortstroken toegepast. Deze stortstroken vormen een uitdaging voorafgaande aan de sloop, maar dankzij een grote ploeg van goed opgeleide asbestsaneerders verlopen deze werkzaamheden probleemloos.
Inmiddels heeft de Hitachi ZX690LCH-6 de eerste flat al gesloopt. Met lange giek heeft de machine een bereik van zo’n 35 meter. Dat ruime werkbereik komt goed van pas bij het slopen van de vier flats, waarvan de hoogste zes verdiepingen telt.
Nog vóór de bouwvak moet het terrein schoon worden opgeleverd en kan de bouw beginnen van een nieuwe stadswijk in Amersfoort.

Foto impressie

Heeft u een project waar wij bij kunnen helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of meer informatie:

Telefoon: 0548 - 51 22 98
E-mail: info@rgs.nl