Bel ons nu Vacatures
Meer informatie?

Antennepark Defensie, Zeewolde

RGS ontmantelt antennepark Zeewolde

Met groot en zwaar materieel heeft RGS in opdracht van Rijksvastgoedbedrijf het antennepark in Zeewolde ontmanteld. De 23 te slopen masten varieerden in hoogte tussen de 12 en maar liefst 125 meter. De nieuwe, ruim 100 ton zware Hitachi ZX690-6 HRD kwam bij dit werk goed van pas.

Defensie kocht het zenderpark in Zeewolde in 2010 van de voormalige Wereldomroep. Het terrein zal gaan dienen als zendstation, van waaruit de communicatie wordt verzorgd met onder andere schepen en missiegebieden over de gehele wereld.
De opdracht om het antennepark te ontmantelen werd gegund aan RGS. Begin dit jaar startten de werkzaamheden met het veilig verwijderen van de hoogste kabels tussen de masten met behulp van een draadkraan. Vanaf 30 meter boven de grond konden de kabels met behulp van een sloopkraan met schrootschaar worden doorgeknipt.

Hitachi ZX690-6 HRD met lange giek

Na het verwijderen van de kabels zijn de hoogste zendmasten met behulp van twee 500 tons telescoopkranen in delen afgehesen en vervolgens op de grond in stukken geknipt. De nieuwe Hitachi ZX690-6 HRD met lange giek kon worden ingezet om de tot 40 meter hoge masten in stukken te knippen. Op deze manier konden de masten gecontroleerd worden gedemonteerd. Al het vrijkomende materiaal is met containers afgevoerd naar een verwerker.
Na de sloop van de masten waren de fundaties aan de beurt. Deze zijn eerst rondom bloot gegraven, waarna de funderingen met een betonschaar en hydraulische hamer zijn verkleind. Na het afvoeren van het puin kon het terrein schoon worden opgeleverd aan de opdrachtgever.
Later dit jaar worden de nieuwe antennes geplaatst. Naar verwachting wordt het nieuwe zendstation medio 2020 door Defensie in gebruik genomen.

Foto impressie

Heeft u een project waar wij bij kunnen helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of meer informatie:

Telefoon: 0548 - 51 22 98
E-mail: info@rgs.nl